Βιβλίο (έντυπο)

 

 

 Παναγιωτόπουλος Δ.

Έκδοση: 2007

Σελίδες: 288

ISBN: 978-960-272-425-5

Η παρούσα έκδοση αποτελεί το μοναδικό εγχειρίδιο που ασχολείται με τη θεματική των εργασιακών σχέσεων στον αθλητισμό.

Οι αθλητικές εργασιακές σχέσεις παρουσιάζονται σε όλες τους τις εκφάνσεις, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο της εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς έννομης τάξης.

Στο σύγγραμμα προηγείται μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες των εργασιακών σχέσεων (στοιχεία εργατικού δικαίου, πηγές εργατικού δικαίου και συμβατικές σχέσεις στο αθλητικό πεδίο).

Στη συνέχεια, εξετάζονται η παροχή και προσφορά αθλητικών υπηρεσιών, τα συμβόλαια των αθλητών και η ασφάλισή τους, καθώς και οι επιπτώσεις του κοινοτικού δικαίου στους επαγγελματίες-αμειβόμενους αθλητές.

Ακολούθως, αναλύονται οι προπονητικές υπηρεσίες, και ιδίως η προπονητική δραστηριότητα, η σύμβαση εργασίας προπονητή, οι διαιτητές, η παροχή γυμναστικών υπηρεσιών και η παροχή υπηρεσιών επιστημονικού-τεχνικού συμβούλου.

Σε ιδιαίτερο κεφάλαιο αναπτύσσονται ζητήματα που θέτει η παροχή υπηρεσιών από καθηγητές φυσικής αγωγής.

Περαιτέρω, αναλύεται η επιρροή του ευρωπαϊκού δικαίου στη ρύθμιση των αθλητικών εργασιακών σχέσεων, με αναφορά στη σχετική νομοθεσία και νομολογία.

Το έργο συμπληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία, αλλοδαπή και ελληνική, καθώς και εύχρηστα παραρτήματα νομοθεσίας και νομολογίας.

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό αλλά και πρακτικό εγχειρίδιο για κάθε μελετητή και εφαρμοστή του εργατικού και του αθλητικού δικαίου.